Suomen Pakolaisapu

Suomen Pakolaisapu on kansainvälisen pakolaistyön asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on edistää pakolaisten ja paluumuuttajien perusoikeuksia. Pakolaisapu on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöjärjestö, joka on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n yhteistyökumppani Suomessa. Järjestö on perustettu vuonna 1965.

Pakolaisavun arvot ovat oikeudenmukaisuus ja tasavertaisuus.

Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pakolaisleireillä aikuiskoulutuksen ja nuorisotyön parissa sekä tukee paluumuuttajayhteisöjä kriiseistä toipuvissa yhteiskunnissa. Toimintaa on Liberiassa, Sierra Leonessa, Ugandassa ja Myanmarissa. Kotimaan toiminnassa Pakolaisapu kouluttaa vertaisryhmien vetämistä, antaa maahanmuuttajataustaisille nuorille henkilökohtaista ohjausta, tekee naapuruussovittelua sekä vahvistaa maahanmuuttajien omien järjestöjen toimintaa.

Lisäksi Pakolaisapu tarjoaa tietoa humanitaarisesta siirtolaisuudesta sekä herättää keskustelua pakolaisuudesta ja pakolaisten elämästä kriisialueilla ja Suomessa.

Pakolaisavulla on tällä hetkellä 21 jäsenjärjestöä ja noin 400 henkilöjäsentä. Jäsenjärjestöjen kautta toiminnassa on mukana kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Varainhankinta on Pakolaisavun toiminnan perusedellytys. Lahjoitusvarat käytetään järjestön työhön sekä kanavoidaan UNHCR:n kautta maailman pakolaiskriiseihin.

Lue pakolaisavun vuosikertomus 2014!

UUTISET | Yleinen>

 • Yhteys | Järjestö

  Annu Lehtinen
  Toiminnanjohtaja
  puh. 044 719 1771

  Pia Lindfors
  Kotimaan toiminnan päällikkö
  puh. 040 564 3251

  Leena Kumpulainen
  Ulkomaan toiminnan päällikkö
  puh. 040 543 4541

  Sähköpostit
  etunimi.sukunimi(at)pakolaisapu.fi