Suomen Pakolaisapu

Suomen Pakolaisapu on kansainvälisen pakolaistyön asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on edistää pakolaisten ja paluumuuttajien perusoikeuksia. Pakolaisapu on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöjärjestö, joka on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n yhteistyökumppani Suomessa. Järjestö on perustettu vuonna 1965.

Pakolaisavun arvot ovat oikeudenmukaisuus ja tasavertaisuus.

Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pakolaisleireillä aikuiskoulutuksen ja nuorisotyön parissa sekä tukee paluumuuttajayhteisöjä kriiseistä toipuvissa yhteiskunnissa. Toimintaa on Liberiassa, Sierra Leonessa, Thaimaassa ja Ugandassa. Pakolaisavun työ Suomessa on tiedotus-, koulutus- ja sosiaalityötä.

Pakolaisavulla on tällä hetkellä 21 jäsenjärjestöä ja noin 310 henkilöjäsentä. Jäsenjärjestöjen kautta toiminnassa on mukana kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Varainhankinta on Pakolaisavun toiminnan perusedellytys. Lahjoitusvarat käytetään järjestön työhön sekä kanavoidaan UNHCR:n kautta maailman pakolaiskriiseihin.

Pakolaisavun tiedotustoiminta taustoittaa kansainvälistä pakolaisuutta, herättää keskustelua pakolaisuudesta ja pakolaisten elämästä kriisialueilla ja Suomessa sekä kertoo Suomen Pakolaisavun omasta toiminnasta.

UUTISET | Yleinen>

 • Yhteys | Järjestö

  Leena Kumpulainen
  vt. toiminnanjohtaja
  Puh. 040 543 4541

  Pia Lindfors
  kotimaan toiminnan päällikkö
  Puh. 0447 688 605, 040-564 3251

  Leena Kumpulainen
  ulkomaan toiminnan päällikkö
  Puh. 0447 688 604, 040 543 4541

  Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)pakolaisapu.fi