Suomen Pakolaisapu

Suomen Pakolaisapu on kansainvälisen pakolaistyön asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on edistää pakolaisten ja paluumuuttajien perusoikeuksia. Pakolaisapu on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöjärjestö, joka on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n yhteistyökumppani Suomessa. Järjestö on perustettu vuonna 1965.

Pakolaisavun arvot ovat oikeudenmukaisuus ja tasavertaisuus.

Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pakolaisleireillä aikuiskoulutuksen ja nuorisotyön parissa sekä tukee paluumuuttajayhteisöjä kriiseistä toipuvissa yhteiskunnissa. Toimintaa on Liberiassa, Sierra Leonessa, Ugandassa ja Myanmarissa. Kotimaan toiminnassa Pakolaisapu kouluttaa vertaisryhmien vetämistä, antaa maahanmuuttajataustaisille nuorille henkilökohtaista ohjausta, tekee naapuruussovittelua sekä vahvistaa maahanmuuttajien omien järjestöjen toimintaa.

Lisäksi Pakolaisapu tarjoaa tietoa humanitaarisesta siirtolaisuudesta sekä herättää keskustelua pakolaisuudesta ja pakolaisten elämästä kriisialueilla ja Suomessa.

Pakolaisavulla on tällä hetkellä 21 jäsenjärjestöä ja noin 310 henkilöjäsentä. Jäsenjärjestöjen kautta toiminnassa on mukana kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Varainhankinta on Pakolaisavun toiminnan perusedellytys. Lahjoitusvarat käytetään järjestön työhön sekä kanavoidaan UNHCR:n kautta maailman pakolaiskriiseihin.

Lue pakolaisavun vuosikertomus 2014!

UUTISET | Yleinen>

 • Contact | Organization

  Annu Lehtinen
  Executive Director
  tel. 044 719 1771
  Email: annu.lehtinen(at)finnref.org

  Pia Lindfors
  Head of Domestic Programme
  Tel. 040 564 3251
  Email: pia.lindfors(at)finnref.org

  Leena Kumpulainen
  Head of International Programme
  Tel. 040 543 4541
  Email: leena.kumpulainen(at)finnref.org